Ketä olemme?

Ketä häärii telttatouhuissamme

Telttaillen tarina

Tarinamme alkaa syksystä 2018, jolloin Telttaillen perustaja eli minä, Jonna keksin tilata yhden luksusteltan kotimme takapihaa koristamaan. Yrittäjähenkisyys ei antanut periksi teltan seistä pihalla yksinään, vaan pitihän siitä päästää nauttimaan muutkin, kuin oma perhe. Niinpä telttamajoitus listattiin AirBnb:en. Kahden tunnin kuluttua tuli ensimmäinen varaus, ja siitä hetken päästä toinen.

Koska elettiin syksyä, tiesin että telttailukautta ei olisi enää kovin kauaa jäljellä. Piti tehdä suunnitelma! Suunnitelma johti lopulta siihen, että kuuden kuukauden kuluttua ensimmäisen teltan saapumisesta, talomme kellarissa (joka oli muutettu perustetun yrityksen toimitilaksi) lojui yhteensä 72 telttaa.

Ja sitten tuli toinen koronasta johtuva sulkutila, joka perui kaikki sovitut tapahtumat ja festarit, johon telttojamme oli tilattu. Elimme todella mielenkiintoisia aikoja. Mutta tästä selvittiin, osittain varmasti rakkaudesta lajiin!

Nyt kodin kellari on muuttunut omaksi toimitilaksi ja telttojenkin määrä on suurentunut. Tulevaisuus näyttää valoisalta, kiitos siitä kaikille menneilla ja tuleville asiakkaille. Olette ne tärkeimmät!

Miksi luksusteltat?

Luonto on ollut minulle aina tärkeä ja läheinen elementti riippumatta sen muodosta. Valitettavasti nykyinen elämänmeno on vähentänyt luonnon välistä kontaktia, niin itselläni kuin varmasti muillakin. Tätä kontaktipintaa haluan nyt omalta osaltani olla luomassa uudelleen. Sitä kautta syntyy myös unohtumattomat elämykset luonnon hellässä huomassa.

Olen ensimmäiseltä koulutukseltani eräopas, jonka jälkeen tieni luonnosta erkaantui akateemiseen maailmaan, jossa olenkin suurimman osan aikuisiän urastani luonut. Kaipuu luontoon ei kuitenkaan koskaan hiipunut, vaikka kynnys luontoon hakeutumiseen kasvoi vuosi vuodelta. Tiedän monen kamppailevan samojen asioiden äärellä. Telttailu ja eräelämä kiinnostaisi ja siitä haaveillaan, mutta…

…pitäisi hankkia välineet ja päivittää osaaminen. Sääkin hieman huolettaa ja yö luonnon helmassa jännittää. Kastuuko kamat ja paleltuuko varpaat. Jospa sitä sitten ensi vuonna…

Koska tiedän, että sitä ”ensi vuotta” ei koskaan tule, haluan omalta osaltani olla madaltamassa kynnystä lähteä luontoon kokemaan unohtuneita tai kokonaan uusia luontoelämyksiä. Miltä tuntuu nukahtaa hempeää sateen ropinaan ja herätä aurinkoon ja heräilevien lintujen lauluun. Kuinka hyvältä maistuuukaan itse leirinuotiolla valmistettu ja raikkaassa ulkoilmassa nautittu ateria.

Visioni on tuoda luonto lähemmäksi ihmistä ilman sään tai varusteiden puutteen tuomaan epämukavuutta. Haluan sytyttää uuden innon luonnossa nukkumista kohtaan ja lähentää ihmisen ja luonnon välistä suhdetta mahdollisimman mukavalla tavalla.

Vaikka kyseessä on oma visioni, en pärjäisi sen toteuttamisessa yksin. Senpä vuoksi taustalla hyörii lukuisia ihmisiä auttamassa, toteuttamassa, tsemppaamassa ja antamassa kullanarvoisia neuvoja. Tärkeimpänä ihmisenä osakas Sami!

Sinunkaan elämyksesi tai hyvinvointisi ei ole siis vain yksien käsien varassa.